Over mij

 

“”

mr. N.R. (Nicolette) Drenth, PhD-candidate

Ik ben een jurist in hart en nieren, met een passie voor het mededingingsrecht onder het motto ‘gaat het niet linksom, dan maar rechtsom’. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het Europees recht en het daartoe behorend vakgebied van het mededingingsrecht.

Het mededingingsrecht is een niche rechtsgebied en omvat diverse aspecten van de economie en het recht. Verder ben ik opgeleid in het ondernemingsrecht, maar ben ik ook inzetbaar als algemeen jurist. In het geval ik u niet kan helpen, zal ik u doorverwijzen naar een collega.

Het recht draait theoretisch beschouwd om de concepten ‘rechtvaardigheid’ en ‘rechtszekerheid’. In de praktijk blijkt met enige regelmaat dat er een lacune bestaat tussen uw recht hebben en ook daadwerkelijk krijgen. Een goede jurist hoort de cliënt hierop te wijzen. Soms is het verlies nemen winnen. Als ik inschat dat de kosten niet tegen de baten opwegen, zal ik u hiervan op de hoogte brengen. In het geval de baten wel opwegen tegen de kosten, zal ik u -daar waar dat kan- ontzorgen. Uw recht halen of de meest gewenste uitkomst tot stand brengen is namelijk gefundeerd op samenwerken. Ik zie mijn cliënt als een samenwerkingspartner. Wij zitten in een team waarbij uw belang ons gezamenlijk belang is. Afhankelijk van het belang en einddoel laveer ik en passen wij de tactiek aan. Daarbij ga ik kritisch, zorgvuldig, volhoudend en recht door zee te werk.